Industri wartos

Masalah umum sareng solusi dina panggunaan mesin las laser

2020-10-21

There will be some problems more or less during the use of mesin las laser. Of course, any machine has the possibility of failure. In order to make the welding work better, reduce the failure rate, and improve work efficiency, we must understand the working principle of the mesin las laser. The following are common faults and treatment methods of mesin las lasers:


Fault 1. The welding seam is very dark when the mesin las laser is welding

1. Upami nitrogén henteu dihurungkeun, ngan hurungkeun nitrogén pikeun méréskeunana.

2. arah aliran udara tina gas taméng anu lepat, janten arah aliran udara tina gas taméng kedahna tibalik sareng arah gerak bahan damel.

Fault two, the mesin las laser cracks during welding

1. Upami tingkat pendinginan bahan damelna gancang teuing, suhu cai tiis dina perlengkapan kedah disaluyukeun pikeun ningkatkeun suhu cai.

2. Upami celah pas antara bahan damel ageung teuing atanapi aya burr, akurasi mesin tina bahan damel kedah ditingkatkeun.

3. Bahan damelna henteu diberesihan. Dina hal ieu, bahan damel kedah diberesihan deui.

4. Upami aliran gas pelindung ageung teuing, éta tiasa direngsekeun ku cara ngirangan aliran gas pelindung.

Fault 3. The penetration depth of the mesin las laser is not enough.

1. Upami énergi laser henteu cekap, éta tiasa direngsekeun ku ningkatkeun lebar pulsa sareng arus.

2. Jumlah fokus lensa defocus anu lepat, saluyukeun jumlah defocus pikeun nutup kana posisi fokus.

Fault 4, the flame weakens when the mesin las laser is welding

1. Rana henteu kabuka pinuh. Pariksa sareng tambahkeun minyak pelumas dina konektor rana supados konektorna mékanis rata.

2. Laser offset tina jalur lampu utama, saluyukeun total réfléksi sareng diafragma semi-pantulan jalur lampu utama, anggo kertas poto pikeun mariksa sareng ngatur tempat buleud.

3. Upami cai anu najis najis atanapi cai anu tiis teu lami diganti, tiasa direngsekeun ku ngagentos cai tiis sareng ngabersihkeun tabung kaca UV sareng lampu xenon.

4. Laser henteu kaluaran ti tengah nozel gas tambaga handapeun sirah anu museur. Saluyukeun diafragma reflektif 45-gelar pikeun ngahasilkeun kaluaran laser ti tengah nozé gas.

5. Upami lensa fokus atanapi diafragma resonator laser rusak atanapi terkontaminasi, éta kedah diganti atanapi diberesihan dina waktosna.

 

Eusi di luhur mangrupikeun sababaraha tindakan balas anu umum. Upami anjeun ngagaduhan masalah nalika dioperasikeun mesin, mangga ngahubungan kami gancang-gancang. Jurusan téknis sareng departemen purna jual kami bakal méréskeun masalah pikeun anjeun babarengan.


86-531 88692337
  • Surélék: inquiry01@morntech.com